Waarschuwing: JavaScript is uitgeschakeld in uw browser. Hierdoor kunt u mogelijk niet alle vragen in deze enquête beantwoorden. Controleer de instellingen van uw browser.

Aanmeldformulier checklist HELI-studie

Bedankt voor uw interesse in het HELI-onderzoek!

Dit onderzoek is officieel begonnen. Dat betekent dat deelnemers zich al aangemeld hebben, maar dat we ook nog nieuwe deelnemers zoeken! De eerste drie groepen met deelnemers zit ondertussen vol, en zijn al bezig met de leefstijlinterventie. 
Wel zoeken wij nog mensen voor de laatste groep die later zal beginnen, namelijk: een groep die medio juni/juli 2023 begint.  
Indien u het contactformulier invult, neemt een onderzoeker binnen 7 dagen contact met u op om uw aanmelding verder te bespreken. Op dat moment kunt u gemakkelijk aangeven welke groep voor u het beste zou uitkomen. 

 

De HELI-studie en de aanmeldprocedure

In het HELI onderzoek wordt onderzocht wat de effecten zijn van een verbeterde leefstijl op de hersengezondheid en op het geheugen. Om na te gaan of u in aanmerking komt voor deelname aan het HELI onderzoek, stellen we u een aantal vragen. Deze vragen kunt u vergelijken met een checklist. 
De antwoorden die u geeft op deze vragen worden niet opgeslagen en deze gegevens worden ook niet gebruikt in het onderzoek. 

 

Waarom moet ik eerst een aantal vragen invullen?

Voor een onderzoek is het belangrijk dat de proefpersonen voldoen aan bepaalde voorwaarden. In het geval van het HELI-onderzoek, zoeken wij specifiek personen die een verhoogd risico hebben op cognitieve veroudering (dat wil zeggen: naarmate een persoon ouder wordt, gaan cognitieve prestaties zoals het geheugen achteruit). Door specifiek te kijken naar mensen met een verhoogd risico op cognitieve veroudering, kunnen wij beter een inschatting maken van het effect van leefstijl op dit proces. 
Ook wordt er voor dit onderzoek een MRI-scan van uw hersenen en buik gemaakt. U moet ook aan bepaalde voorwaarden voldoen om op een goede en veilige manier een MRI-scan uit te kunnen laten voeren.

Wanneer u aan alle voorwaarden voldoet in dit formulier, krijgt u vanzelf een mogelijkheid om het contactformulier te openen waarmee u de aanmelding voor deelname aan dit onderzoek kunt bevestigen.